Vrienden der Blinden

“Met Quito heb ik terug mijn vrijheid herwonnen.”

“Met Quito heb ik terug mijn vrijheid herwonnen.”

02/04/2020 - 13:00

Vorige maand kon u al lezen over de werking van Vrienden der Blinden, vandaag vertelt Julien over zijn ervaring met Vrienden der Blinden.

“Met Quito heb ik terug mijn vrijheid herwonnen.”

Julien is 67 jaar, zeer slechtziend en woont samen met zijn vrouw in Zottegem. Hij geniet van de kleine dingen in het leven en is altijd goedlachs. Positiviteit is zijn grootste troef.

Julien werd niet slechtziend geboren. Op zijn veertigste begon hij problemen met één oog te ondervinden. Op 46-jarige leeftijd kreeg hij zeer slecht nieuws. Op zijn rechteroog werd er een agressieve vorm van glaucoom vastgesteld. Het zicht op zijn rechteroog is volledig weg. Op zijn andere oog werd er Maculadegeneratie vastgesteld, waarbij hij in het centrum van zijn oog niets meer ziet.

Het medisch verdict betekende een grote klap voor Julien, want vanaf dit moment moest hij zijn leven volledig opnieuw gaan herschikken. Zijn job als dakwerker moest hij genoodzaakt stoppen, autorijden was niet meer mogelijk. Vrijheid en zelfstandigheid waren plots geen evidentie meer. Op zoek naar een lichtpuntje in zijn verhaal, kwam Julien via zijn oogarts terecht bij Vrienden der Blinden. Op 55-jarige leeftijd nam hij de moedige stap en schreef hij zich in voor de procedure van een blindengeleidehond. Na een wachttijd van ongeveer drie jaar, mocht hij zijn redder in nood in de armen sluiten. Hij kreeg blindengeleidehond Darco als trouw levenspartner aan zijn zijde.

Intussen kwam Julien op stage bij Vrienden der Blinden voor de opvolger van Darco. Julien kreeg Quito onder de armen:
een goudbruine golden retriever die volledig bij de persoonlijkheid van Julien past. De fantastische klik tussen beide, zorgt opnieuw voor een boost voor Julien. Ondanks hij zijn gedwongen situatie nog steeds een plaatsje probeert te geven, is hij zeer dankbaar en blij dat hij met Quito opnieuw zijn vrijheid heeft herwonnen. Hij lacht de toekomst tegemoet, want dat is Julien wel. Positief zoals altijd!

© 2019 Vrienden der Blinden
Duplicaat van Vrienden der Blinden
Vrienden der Blinden

Ontvang nieuws van Rotary Club Westerlo in uw mailbox!

Meld u hier gratis en eenvoudig aan