End Polio NOW

Rotary and the Fight Against Polio

End Polio NOW

06/08/2020 - 13:00

Rotary Internationaal helpt al meer dan 30 jaar mee aan het uitroeien van de ziekte polio. Ons doel om de wereld van deze ziekte te bevrijden is dichterbij dan ooit.

Rotary and the Fight Against Polio

Rotary werkt al meer dan 30 jaar aan het uitroeien van polio. Polio of poliomyelitis is een verlammende en mogelijk dodelijke infectieziekte die meestal kinderen jonger dan 5 jaar treft. Het virus verspreidt zich van persoon tot persoon, meestal via besmet water. Het is mogelijk dat het dan het zenuwstelsel aanvalt.

Als een van de oprichters van het Global Polio Eradication Initiative hebben we het aantal polio-gevallen verminderd met 99,9 procent sinds ons eerste project om kinderen in 1979 in de Filippijnen te vaccineren.

Rotary heeft, samen met haar partners, geholpen aan het vaccineren van ondertussen meer dan 2,5 miljard kinderen in 112 landen, zowel financieel als zelf gaan vaccineren. Tot nu toe heeft Rotary meer dan $ 1,8 miljard bijgedragen aan het wereldwijd uitroeien van de ziekte.

Tegenwoordig zijn er nog enkele polio-gevallen in Afghanistan, Nigeria en Pakistan. Maar het is cruciaal dat we er blijven aan werken om andere landen poliovrij te houden. Want als alle uitroeiingsinspanningen van vandaag zouden stoppen, zouden we binnen een 10 jaar elk jaar tot 200.000 kinderen kunnden verlammen.

End Polio NOW
End Polio NOW
End Polio NOW
End Polio NOW
End Polio NOW
Rotary International

Ontvang nieuws van Rotary Club Westerlo in uw mailbox!

Meld u hier gratis en eenvoudig aan